Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να αγοράσω Bitcoin ;;;

20 σεξουαλικοί προσανατολισμοί που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε

loading...
Οι εποχές αλλάζουν και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν το φύλο τους και τις προτιμήσεις τους με όρους και τρόπους που ξεφεύγουν με την σημερινή νόρμα. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί...

SAPIOSEXUALS –ΝΟΟΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΙ Η ΕΥΦΥΙΟΛΑΓΝΟΙ
Οι sapiosexual ή νοοσεξουαλικοί ή ευφυϊολάγνοι, όπως ίσως θα μπορούσε να αποδοθεί ο σχετικά νέος όρος στα ελληνικά, είναι άτομα τα οποία έλκονται κυρίως από την ευφυία, τις γνώσεις ή την διορατικότητα των άλλων. Για το λόγο αυτό η εξωτερική εμφάνιση των συντρόφων τους δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην επιλογή τους από την στιγμή που διεγείρονται πνευματικά.

ΑΣΕΞΟΥΑΛ
Οι ασέξουαλ δεν αισθάνονται σεξουαλική έλξη για κανέναν. Ποτέ. Δεν πρόκειται για κάποια σεξουαλική διαταραχή βεβαίως. Τα άτομα αυτά μπορεί να έλκονται ερωτικά από κάποιον και να ζουν σαν ζευγάρι μαζί του χωρίς όμως το σεξ να αποτελεί μέρος της σχέσης τους.

ΝΤΕΜΙΣΕΞΟΥΑΛ
Οι ντεμισέξουαλ είναι άτομα τα οποία ελκύονται από κάποιον με τον οποίο έχουν αναπτύξει ισχυρό συναισθηματικό δεσμό, ερωτικό ή άλλο. Επειδή οι ντεμισέξουαλ αισθάνονται σεξουαλική έλξη υπό συγκεκριμένες συνθήκες, θεωρούνται ότι ανήκουν στο φάσμα της ασεξουαλικότητας. Πράγμα που ισχύει και για εκείνους που αυτοπροσδιορίζονται ως 'graysexual', οι οποίοι βρίσκονται κάπου ανάμεσα στην σεξουαλικότητα και στην ασεξουαλικότητα. Για εκείνους, η σεξουαλική έλξη είναι δευτερεύουσας σημασίας.

ΤΑ ΔΥΟ ΠΝΕΥΜΑΤΑ
Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται από τους Ναβάχο και άλλες φυλές των Ινδιάνων για άτομα της κοινότητάς τους που δεν είναι αποκλειστικά γυναίκες ή άντρες με την παραδοσιακή έννοια του όορυ. Πρόκειται για μια πνευματική ταυτότητα η οποία περιλαμβάνει μια ποικιλία προσανατολισμών όσον αφορά στο φύλο και στην σεξουαλικότητα. Πριν την αποικιοκρατία, τα άτομα με δύο πνεύματα κατείχαν σημαντικές θέσεις στην κοινωνία.

ΣΚΟΛΙΟΣΕΞΟΥΑΛ
Οι σκολιοσέξουαλ έλκονται από άτομα που δεν συμμορφώνονται με τα στερεότυπα του φύλου, όπως οι γυναίκες και οι άντρες τρανς και λοιπά. Δεν αισθάνονται έλξη προς τα άτομα cis τα οποία ταυτίζονται με το φύλο που τους αποδώθηκε κατά τη γέννηση.

ΑΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ
Αντίθετα από τους αιώνια ερωτευμένους οι οποίοι θέλουν να είναι συνεχώς με κάποιον, οι αρομαντικοί δεν αισθάνονται κάποια παρόμοια ανάγκη και δεν επιθυμούν να είναι σε μονογαμικές σχέσεις που προϋποθέτουν στοργή και αφοσίωση.

ΝΤΕΜΙΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ
Οι ντεμιρομαντικοί μπορεί να αναπτύξουν ερωτικά συναισθήματα για κάποιον αλλά όχι αμέσως. Προκειμένου να συμβεί αυτό, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν δημιουργήσει κάποια συναισθηματική σχέση με το πρόσωπο αυτό. Για το λόγο αυτό δύσκολα ξεστομίζουν το 'σ' αγαπώ'.

LITHROMANTIC - ΛΙΘΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ Η ΑΚΟΙΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ
Σε αγαπώ. Δεν σ' αγαπώ. Οι Λιθρομαντικοί όπως ενδεχομένως θα μπορούσαν να ονομάζονται στα ελληνικά αναπτύσσουν ερωτικά συναισθήματα αλλά δεν θέλουν να είναι αμοιβαία ή δεν αναζητούν ανταπόκριση. Δημιουργούν σχέσεις αλλά όχι με την παραδοσιακή έννοια του όρου.

ΑΜΦΙΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ
Αυτός είναι ένας όρος πιο γνώριμος τον οποίο ενδεχομένως γνωρίζετε αλλά για λόγους σαφήνειας σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα να αναφερθούμε σε κάποια πράγματα που ακούγονται κατά καιρούς για τα άτομα αυτά και τα οποία δεν είναι αληθινά. Οι αμφισεξουαλικοί δεν είναι 'μπερδεμένοι'. Ούτε περνούν κάποια 'φάση' που θα τους περάσει. Και μπορούν να παραμείνουν πιστοί στον σύντροφό τους, αντίθετα από όσα λέγονται κατά καιρούς. Τα άτομα αυτά απλώς έχουν την ικανότητα να ερωτεύονται και άνδρες και γυναίκες.

ΠΑΝΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ
Το φάσμα των ατόμων τα οποία μπορεί να ερωτευτεί ένας πανσεξουαλικός είναι ευρύτερο από εκείνο των αμφισεξουαλικών. Έλκονται από άτομα ανεξαρτήτως βιολογικού φύλου ή σεξουαλικής ταυτότητας. Μπορεί να ερωτευτούν ή να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άτομα cis, άνδρες ή γυναίκες, άτομα τρανς ή άλλα.

Loading...
ΓΥΝΟΣΕΞΟΥΑΛ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΣΕΞΟΥΑΛ
Οι 'γυνοσέξουαλ,' όπως ίσως θα μπορούσε να αποδοθεί ο όρος στα ελληνικά, είναι άτομα τα οποία έλκονται από γυναίκες ή άλλα άτομα με γυναικεία χαρακτηριστικά, όπως οι γυναίκες τρανς. Αντίθετα, οι 'ανδροσέξουαλ', προτιμούν τους άνδρες ή τα άτομα με ανδρικά χαρακτηριστικά. Και υπάρχουν και οι 'ανδρογυνοσέξουαλ', οι οποίοι έλκονται από ανδρόγυνα άτομα (με ανδρικά και γυναικεία χαρακτηριστικά).

ΠΟΛΥΑΜΟΡΟΥΣ
Τα άτομα αυτά δεν ταυτίζονται με την απαίτηση της αποκλειστικότητας που συνδέεται σε πολλές περιπτώσεις με την έννοια του ζευγαριού. Αυτό δεν σημαίνει ότι απατούν τους συντρόφους τους ή ότι είναι πολυγαμικοί, αλλά μάλλον ότι αναζητούν σχέσεις 'ανοικτού' τύπου, με περισσότερους από έναν συντρόφους στις οποίες κάθε σύντροφος είναι σεβαστός και η επικοινωνία το κλειδί της σχέσης.

ΠΑΝΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ
Όπως οι πανσεξουαλικοί έτσι και οι πανρομαντικοί, δεν έχουν περιορισμούς στο βιολογικό φύλο, στη σεξουαλική ταυτότητα όσον αφορά στις σχέσεις τους. Ωστόσο, οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις μπορεί να διαφέρουν.

ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ
Με την ταινία Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι, ο σαδομαζοχισμός απέκτησε ένα πρόσωπο πιο οικείο για την κοινωνία. Εκείνοι όμως που επιδίδονται στον σαδομαζοχισμό επισημαίνουν ότι παρόλο που στην πράξη ενδέχεται να περιλαμβάνονται κάποια στοιχεία σωματικής καταπόνησης και υποταγής, στην ουσία η σχέση αυτή απαιτεί την συναίνεση και των δυο μερών και τα όρια της πράξης διασφαλίζονται μέσω κωδικών λέξεων που καθορίζουν τα πλαίσια που μπορεί να κινηθεί ο άλλος.

ΜΠΑΙ ΚΙΟΥΡΙΟΥΣ
Οι μπάι-κιούριους αυτοπροσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλα ή ομοφυλόφιλα άτομα τα οποία όμως είναι 'ανοικτά' σε σεξουαλικές εμπειρίες με συντρόφους οποιασδήποτε σεξουαλικής ταυτότητας ή φύλου με τους οποίους συνήθως δεν δημιουργούν σχέσεις.

QUEER
Ο όρος “queer”, μια λέξη που στα αγγλικά σήμαινε αρχικά παράδοξος, αλλόκοτος, και η οποία χρησιμοποιήθηκε υποτιμητικά για τους ομοφυλόφιλους, αλλά στη συνέχεια επαναπροσδιορίστηκε, περιγράφει έναν σεξουαλικό προσανατολισμό ή φυλετική ταυτότητα που ξεφεύγει από την νόρμα. Τα queer άτομα αρνούνται να βάλουν στον εαυτό τους ταμπέλες όπως ομοφυλόφιλος, τρανς ή άλλο.

SAME GENDER LOVING - ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ
Κάποια μέλη της Αφροαμερικανικής κοινότητας προτιμούν να αποκαλούνται “same gender loving” αντί να χρησιμοποιούν ταμπέλες όπως γκέι, λεσβία ή μπάι, όροι που συνδέθηκαν με την κυρίαρχη λευκή κουλτούρα. Για τα άτομα αυτά, ο όρος “same gender loving,” ή SGL ή 'εραστές του ιδίου φύλου' όπως ίσως θα λέγαμε στα ελληνικά, είναι ο τρόπος που βλέπουν τον δικό τους σεξουαλικό προσανατολισμό.

POMOSEXUALS
O όρος pomosexual προέρχεται από τις λέξεις post-modern (μεταμοντέρνος) και sexual και δεν υπάρχει στα ελληνικά. Εάν έχετε μελετήσει φιλοσοφία θα γνωρίζετε ήδη ότι ο μεταμοντερνισμός
στην τέχνη αλλά και ευρύτερα επιχείρησε να καταλύσει τα θεμέλια των παραδεδεγμένων τρόπων σκέψης και εμπειρίας. Οι pomosexuals επιθυμούν να ακυρώσουν τις έννοιες του φύλου και του γένους επειδή σύμφωνα με εκείνους οι όροι αυτοί δεν είναι σε θέση να καλύψουν την πολυπλοκότητα του κόσμου. Πιστεύουν ότι ένας ετεροφυλόφιλος άνδρας θα μπορούσε να αυτοπροσδιοριστεί ως λεσβία, παραδείγματος χάρη και ότι κάθε συνδυασμός είναι πιθανός.

ΑΥΤΟΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΙ Η ΑΥΤΟΕΡΩΤΙΚΟΙ
Τα αυτοσεξουαλικά άτομα ελκύονται σωματικά σχεδόν αποκλειστικά από τον εαυτό τους.  και σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ανθρώπων, προτιμούν να ικανοποιούνται μόνοι τους παρά με κάποιο σύντροφο.

ΓΕΡΟΝΤΟΦΙΛΙΑ
Η γεροντοφιλία αποτελεί μια από τις πλέον συνηθισμένες μορφές παραφιλίας η οποία
αφορά μία σειρά από εκφράσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Τα γεροντόφιλα άτομα θέλουν να δημιουργούν σχέσεις με ηλικιωμένα άτομα. 
loading...
Loading...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάθε πόσο αξίζει η/ο δικιά/ος σου σε .. καμήλες !!!

Όλοι έχουμε ακούσει για τις τρελές ιστορίες όπου κάποιο ζευγάρι τουρίστες πήγε σε κάποια Αραβική χώρα .. είδε ένας πλούσιος σεΐχης την ξανθιά γυναίκα ..

Πώς φλερτάρουν τα ζώδια;

Μάθε τώρα τι θα κάνει κάθε ζώδιο για να κερδίσει την καρδιά σου (και να πέσει στο κρεβάτι σου)!..